Het was in de vroege 18e eeuw toen de Nederlandse botanicus Karl Ludwig Blume, tijdens een van zijn reizen door Java, denkt dat hij een groep vlinders aan een boom ziet hangen. Eenmaal aangekomen bij de “vlinders” had hij zich gerealiseerd dat hij orchideeën had gevonden. Later noemde Blume deze orchideeën: Phalaenopsis.

De naam Phalaenopsis komt van het Griekse “phalaina” dat “vlinder” betekent en “opsis” dat “vergelijkbaar” betekent. De naam beschrijft de bloeiwijze van sommige soorten, die eruit ziet als een vliegende vlinder. Ze zijn inheems in Zuidoost-Azië, van de Himalaya tot de eilanden Polillo en Palawan in de Filippijnen en Noord-Australië.

Verzorgingstips

Handel
De Phalaenopsis moet worden vervoerd en gekoeld worden bewaard bij een temperatuur van 6 tot 12 ° C. Wanneer Phalaenopsis te warm worden opgeslagen / getransporteerd, neemt de kans op ethyleenschade aanzienlijk toe.

Wij adviseren u de phalaenopsis niet met fruit op te slaan / te vervoeren. Dit komt door de werking van ethyleenschade.

Detailhandel en consument
Verwijder de fles, snij ongeveer 3 cm steel diagonaal en plaats de bloemen in een schone vaas (geen metaal). Laat warm water lauw afkoelen en gebruik dit voor de phalaenopsis.

Gebruik altijd schone messen en een schaar.

Bij het gebruik van oasis is de beste optie om flesjes te gebruiken.

Vermijd plaatsing in de buurt van de verwarming, in direct zonlicht en uit de buurt van de fruitschaal.

Ethyleen
Houd phalaenopsis uit de buurt van fruit (vooral appels en peren!) De houdbaarheid is gegarandeerd korter!